Участник в IT Мастър клас спечели награда от фондация “Еврика” и Huawei

статия

Участник във Второ издание на IT Мастър клас стана стипендиант в съвместната програма на фондацията “Еврика” и Huawei. 

Антонио Хаджиколев е студент в 4 курс на специалност “Бизнес информационни системи” и към момента е пълен отличник. Не скритият му талант го отличава в редица активности в Икономически университет – Варна, една от които е участието му в “IT Мастър клас” – проект, обединяващ усилията на най-добрите студенти от катедра “Информатика”.

Наред с получения сертификат за успешно завършване на “IT Мастър клас” и грамота за “Студент на годината”,  Антонио ще допълни още една награда – почетен документ на съвместна програма на фондацията “Еврика” и Huawei. Наградата е финансова и е предназначена да подпомогне студентите в тяхната изследователска и практико-приложна дейност. Huawei връчват 10 стипендии в  областта на Компютърните науки и Информатиката, както и   други, интегрирани на тази области. От над 20 кандидатури в  ИТ сферата на обучение, са избрани 4-ма стипендианти от цялата страна (възпитаници на ИУ-Варна, Шуменски и Софийски университет).  Избраниците се селектират от специализирано жури, в което присъстват преподаватели, представители на бизнеса и др.

Наградите ще бъдат връчени в началото на декември лично от  президента на Република България.

С въодушевление от получения шанс, Антонио споделя: “Считам, че участието ми в “IT Мастър клас” оказа нужната тежест, за да спечеля тази награда!”

Мината година, същата награда беше спечелена от участник в Първо издание на IT Мастър клас – Росица Николова, придружена с 15-дневен обучителен стаж в Китай. Какво разказва Росица за проекта можете да се запознаете от сайта на фондация “Еврика“.

С гордост пожелаваме успех на Антонио и продължаваме да насърчаваме студентите си в инициативи за тяхното бъдеще!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *