„Мастър класът тази година ще протече под формата на лятна бизнес академия. Студентите ще имат възможността да работят на място в компаниите партньори на проекта, където да останат на стаж или работа. Акцент тази година поставяме на Agile & Cloud технологиите. Предвиден е сегмент с изкуствен интелект и управление на роботи с мобилни устройства.“

Участници:

 1. Вадим Драганов, 2 курс, ИКН
 2. Емине Младенова, 2 курс, ИКН
 3. Марио Кръстев, 2 курс, ИКН
 4. Михаела Шикова, 2 курс, ИКН
 5. Синем Салим, 2 курс, ИКН
 6. Живко Иванов, 2 курс, ИКН
 7. Севги Мехмедова, 2 курс, ИКН
 8. Силвия Момчева, 2 курс, ИКН
 9. Ани Димитрова, 2 курс, ИКН
 10. Георги Богомилов, 2 курс, ИКН
 11. София Иванова, 2 курс, МУТ
 12. Ана Гетовска, 3 курс, ИКН
 13. Карина Панчул, 3 курс, МУТ
 14. Георги Пенчев, 4 курс, ИКН
 15. Дамян Добромиров, 4 курс, БИС
 16. Ерсин Хюсеин, 4 курс, БИС
 17. Недко Добромиров, 4 курс, БИС

Програма

Занятие 1 |28.04.2022

„IT Master class 9“ стартира с включване на участниците от проекта в опознавателен семинар, на който те се запознаха с идеята на проекта. Срещнаха се със създателите и организаторите, сред които Георги Зеленков и Петя Петрова.

Занятие 2 |05.05.2022

Поставяме началото на „Месеца на Адастра“ в IT Master class и темата е изключително актуална за всеки млад и модерен човек и всяко ИТ, а именно „Internet of Things in Action“. Как да ги създаваме и каква е тайната в управлението на смарт технологиите? Тепърва започваме с темите на гребена на вълната в IT Master Class.

Гост лектори: Елица Несторова (Adastra Academy Lead) | Петър Петров (AWS Data Engineer /Practice Lead) / Компания: ADASTRA (https://careersbg.adastraglobal.co/)

Занятие 3 |12.05.2022

Тема на занятието: Data Acquisition and Reporting for Central Bank Regulatory

Гост лектори: Николай Попов (Global Account Manager North America) / Компания: ADASTRA (https://careersbg.adastraglobal.co/)

Занятие 4 |17.05.2022

Кратко отклонение от Месеца на Adastra ни отвежда до гъвкавата методология Канбан. Стартираме обучение върху управление на проекти. Тема на занятието: Kanban Project Management with Kanbanize

Гост лектори: Нели Виденова (Маркетинг специалист) / Компания: Kanbanize (https://kanbanize.com) Нели Виденова е Маркетинг специалист в Kanbanize с тригодишен опит в управлението на работни процеси по метода Kanban. Няколко годишен опит в дигиталния маркетинг – SEO, SEM & SMM.

Занятие 5 |19.05.2022

В #ITMasterClass завършваме месеца на Adastra Bulgaria. Тема на занятието: DI: Introduction and business implementation

Гост лектори: Димитър Торлев (Senior DI developer and Adastra Academy trainer) / Компания: ADASTRA (https://careersbg.adastraglobal.co/)

Благодарим на Адастра за предоставените знание и опит.