Награждаване на участниците в проект “IT Мастър клас III”

В деня на честването на празника на Икономически университет – Варна, на 16 май 2016 г., ЦИПНИКТ и катедра „Информатика“ отбелязаха събитие по завършване на трето издание на проект „IT Мастър клас“. Събитието се проведе на специално тържество, на което Ректора на университета връчи сертификати на участниците в проекта и грамоти на гост-лекторите.

Награди получиха  15 студенти от трети и четвърти курс на специалности „Бизнес информационни системи“ и „Информатика“, които успешно завършиха проекта, както и представители на фирмите партньори – 411 Marketing, iCard и Societe Generale Expressbank – които бяха техни лектори. Специална награда за изключителен принос в реализирането на проект „IT Мастър клас“ получи г-н Живко Ангелов (ръководител на отдел „Business Intelligence” в банка Societe Generale Expressbank), който беше основен наставник по време на занятията. Снимки от награждаването можете да видите галерията по-долу.

През третия етап от реализирането на проект  „IT Мастър клас“, студентите участваха в изпълнението на реални задачи от практиката на банката и по-конкретно, разглеждаха Oracle базирани решения за изпълнението на процесите в отдел “Business Intelligence”. Целта от работата на студентите  в тазгодишния проект беше усвояване на технологии и нов програмен инструментариум за създаване на Oracle бази данни и приложения.

Една от мисиите на “IT Мастър клас” е  съпровождане на участниците в бъдеща им професионална реализация. Във връзка с това, интересен факт е, че всяка година около 70% от студентите в проекта откриват професионалното си поприще в ИТ компании, партньори на ЦИПНИКТ и катедра “Информатика”. Тази година, 11 от общо 15 студенти, участници в “IT Мастър клас III” са поканени на работа и/или стаж в софтуерни фирми.

На тях пожелаваме попътен вятър, а всички останали насърчаваме в търсене на успешна бизнес реализация!

« 1 на 5 »

Награждаване на участниците в проект “IT Мастър клас III”

  1. Страхотно! Поздравления за младите хора, сред които е и моят племенник. Тази прекрасна новина с удоволствие ще поместя и в нашето издание в Кипър! Дерзайте, мечтайте! Колкото големи са мечтите ви, толкова по-големи ще бъдати успехите ви! Радвам се, че в родината ни расте здраво, умно и читаво поколение, бъдещето на една съвременна и модерна България!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *