Студенти от IT Master class 4 участваха в инициативата Innovation Camp

На 18 и 19 февруари 2017 г. се проведе Innovation Camp – инициатива на Societe Generale Експресбанк, която има за цел да насърчи креативността и културата на иновации, и в която студентите от ИТ Мастър клас бяха поканени да вземат участие. За самото събитие организаторите коментират:

За да се подготвим за бъдещето, за по-нататъшно ускоряване на иновациите и на интеграцията на дигиталните технологии във всички наши дейности, СЖЕБ организира инициативата Innovation Camp!

 г-н Живко Ангелов
Ръководител на отдел Business Intelligence на СЖЕБ
и миналогодишен наставник на IT Msster class

Участието на ИТ Мастър клас се изрази във включване в иновативни екипни игри със студенти от други специалности. Всеки един от членовете на ИТ Мастър клас  се прояви като реален бизнес анализатор и ИТ консултант на екип от финансисти. В продължение на два дни екипите разработваха идеи на тема „#better banking, създадоха прототип на бъдещо решение за банката и  представиха предложенията си по изключително интерактивен и интересен начин.

Екипите бяха наставлявани от ментори (специалисти в банковия сектор) и оценявани от жури (в лицето на г-н Мартин Заимов – председател на Надзорния съвет на банката, г-н Славейко Славейков – главен финансов директор, Вили Абал – главен оперативен директор, г-жа Елена Бакалова – член на УС и регионален директор на Група Варна и проф. Стефан Вачков – ръководител катедра “Финанси”).

В края на събитието бяха излъчени три екипа, чийто проекти бяха най-високо оценени от експертното жури, а за в бъдеще  се очаква идеите да бъдат реално имплементирани в практиката на банката.

Участието в събитие от такъв род е още един показател за това колко важно е виждането на младите специалисти. За пореден път студентите от ИТ Мастър клас имаха възможността да се сблъскат с действителни ситуации и да решат реални проблеми във функционирането на бизнес-корпорациите. Докоснаха се до вътрешната проблематика на фирмите в банковия сектор и успяха да дадат адекватно мнение за решаването въпроси от специфично естество.

Поздравяваме всички участници и пожелаваме на студентите да продължават да се представят толкова добре във всеки аспект от своето развитие!

Снимки от събитието можете да видите в галерията по-долу.

Innovation Camp

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *